Noe du lurer på? bondekonasbekjennelser@gmail.com

fredag 22. april 2011

PÅSKEKRIM! Del 3

De mistenkte

Javel, så gikk Bonden igjen for å legge seg siden han var så trøtt etter natta som innlagt på psykiatrisk avdeling.  Og han tok snarveien tilbake igjen også.  At det var nettopp dette Bonden hadde sagt hadde Påsketrollet fått god hjelp til å forstå av noen av landets mest erfarne oversettere. Både Fru RosesommerFru Bestemors hage og frk. Whitebite hadde prøvd seg, før Frk Røsslyng kom og ga ham riktig svar.
Merkelig at oversettingsbransjen er så kvinnedominert, tenkte Påsketrollet der han ble stående og se etter Bonden.  Mon tro om Bonden hadde alibi for drapskvelden?
En staut Bondemann.  En arbeidssom og tilsynelatende ærlig sjel. Men  han virket ikke særlig bekymret over funnet han hadde  gjort på sin egen grunn lenger.

Vel.  Over til neste mistenkte på lista, kommunens gartner:
Selv hevdet gartneren at hun bare var ute og gikk tur langs bekken. I søken etter inspirasjon til kommunens nye hageanlegg i parken ved svømmehallen. Hun pleide ofte gå hit, fortalte hun. Men hun hadde ikke sett noe mistenkelig.     Påsketrollet var usikker. Sant og si fikk han et aldri så lite gufs fra denne skikkelsen og en eller annen sannsynligvis ubegrunnet frykt for sine egne, gule fjoner.  Og hvorfor alltid sånn på farten?

Så var det Bondens avløser:
En blid og jovial fyr, men lurte det ikke en aldri så liten hissighet under det omgjengelige smilet? Bondens avløser forklarte selv at han bare hadde vært ute og kikket etter et par sauer som hadde hoppet over gjerdet tidligere på dagen.  Han hadde ikke sett annet enn en annen skikkelse som også var ute og gikk langs bekken. Men det var ikke noe bemerkelsesverdig ved det. Det gikk da stadig folk her.
Påsketrollet stusset litt over avløserens forklaring.  Hvor mange avløsere gikk og arbeidet utenom fast fjøstid for egen regning? Bonden hadde ikke hørt noe om forsvunnede sauer.

Så var det kirketjeneren:
Kirketjeneren var i samme omgangskrets som Bondens avløser og foklarte at han hadde vært der for å hjelpe avløseren med sauene. Kirketjeneren var ellers ikke kjent for å være en veldig energisk kar som løp mann av huse for å hjelpe bekjentskaper med sauejaging, men man skal ikke skue hunde på hårene, eller kongler på fjærene, og kanskje var nettopp sauesanking noe denne karen var lidenskapelig opptatt av.

Politimesteren måtte ikke glemmes:
En skarp kvinne som hadde orden i rekkene sine. Her var ikke plass for rot eller slinger i valsen, det hadde alle i hennes nærvær fått kjenne på tålmodigheten flere ganger. Men selv om påsketrollet hadde vanskeligheter med å mistenke denne ærlige og ordentlige kvinnen for noe, måtte det til.
Hun hadde tross alt vært i nærheten av et grufullt åsted.

Tankene gikk atter tilbake til Den Hodeløse Kvinnens mishandlede kropp.
Det måtte ikke glemmes at et eneste spor var funnet, nemlig det våte skoavtrykket på plankene ved sagbruket. 
Men før Påsketrollet fikk kommet noe lenger med disse tankene gikk det opp for ham at det hadde skjedd igjen.  Han hadde havnet på et sted han ikke burde være.
Ikke nå igjen?!?
Hvordan skulle han komme seg fri fra denne knipen?

Hva har fanget Påsketrollet denne gangen?

Fortsettes i morgen.

7 kommentarer:

 1. Påsketrollet har ramla oppi bollen med politimesterens påskepynt !

  SvarSlett
 2. Inne i pelsen til de forsvunnede sauene......

  SvarSlett
 3. den skarpe kvinnen med orden i rekkene har fanget ham?

  SvarSlett
 4. Har han ramla i bekken? Eller har gartnaren noko med saka å gjera? Hmm... Eg brukte visst opp fantasien på å løysa forrige oppgåve;)

  SvarSlett
 5. En haug med fjær? Jammen meg vanskelig påskekrim. :-)

  SvarSlett
 6. Eg er imponert over skrivinga di, men ikkje imponert over mine evner til å finne fantasifulle løysingar :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar!
Det setter jeg pris på.